Şeytan’dan Allah’a sığınmak!

İşte biz, böylece her nebiye, İNS (bilinen-görünen) ve CİN (bilinmeyen-görünmeyen) şeytanlarını düşman ettik; bu şeytanların kimisi kimisine SÜSLÜ SÖZ vahyederek/fısıldayarak onları aldatır (6:112).

İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, ben de kesinlikle onları saptırmak için senin DOSDOĞRU YOLunun/sırati mustakim üstüne oturacağım. “Sonra onlara önlerinden, arkalarından, SAĞlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın.” (7:16,17).

İNSAN ŞEYTAN – DOSDOĞRU YOL – SÜSLÜ SÖZ – SAĞ

Kuran okuyacağın zaman, kovulmuş şeytandan Allah’a sığın (16:98).

Allah’a sığınmak;
başka yerde değil, Allah’ın dosdoğru yolu üzerinde oturmuş, 
karşımıza her an çıkabilecek şeytan insanların,
kim olursa olsun..
özelikle de SAĞdan (ilim, din, tasavvuf, mistisizm, ahlak konularında) gelen süslü sözlerine karşı, 
söylenen sözü Kur’an/Hak kriterine vurduktan sonra,
o görüşü kabul veya red etmektir.

Arkadaş, öteden beriden, hazretlerinden değil; senin Kur’andan delilin ne? diyebilmek…

***
Allah diyor ki, şeytandan Allah’a sığının!
Biz de diyor hatta defalarca çekiyoruz ki, “şeytandan Allah’a sığınırım, şeytandan Allah’a sığınırım, şeytandan Allah’a sığınırım… ” !??? 
Bu da zamanında şeytanın, şeytandan Allah’a sığınmayarak aldattığı insanımıza SAĞdan fısıldadığı süslü bir söz işte!

Allah, zekatı verin dediğinde; “zekatı veririm, zekatı veririm, zekatı veririm…” mi diyoruz/çekiyoruz?

Şeytan’dan Allah’a sığınmak!” hakkında bir yorum

  1. Çok teşekkürler. Bir süredir zihnimi rahatsız eden bir soruya cevap vermiş oldunuz. Dr. Masaru Emoto’nun su deneylerinde; suyun “şeytan” kelimesinde oluşturduğu şekli gördüğümde bu kelimeyi düşünmememiz veya dile getirmememiz gerektiğini fark ettim, ama malum bize öğretilen şekliyle dile getiriyorduk veya zihnimizden geçiyordu o mana, ister istemez… Ancak, vücudumuz üçte ikisi su dolu bir şişe gibi ve her düşündüğümüz / söylediğimiz vücudumuzda da olumlu veya olumsuz tepkiler yaratıyor… Yukarıdaki kelimenin aksine, sevgi, şükran gibi kelimelerde su en muhteşem kristalleri oluşturuyor. Pirinç deneylerinde de üzerine sevgi, teşekkür yazılan pirinçler çok uzun süre bozulmuyor, yani özünü koruyor. Belki de evrenin özü sevgi ve şükran enerjisi ile aynı titreşime sahip diye düşünebiliriz… Hatta yukarıda da yer verdiğiniz gibi “…..sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın. (7:17)” şeklinde biten ayette şükretmenin ne kadar önemli olduğu da vurgulanıyor kanımca…
    Tekrar teşekkürler ☺

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir